Free cookie consent management tool by TermsFeed Dækker husforsikringen en ny carport eller garage? Få svar her

Dækker forsikringen en ny carport eller garage?

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

Når du vil bygge ny garage eller carport, så er det vigtigt at informere dit forsikringsselskab, før du begynder at bygge.

Den nye carport eller garage kan nemlig have betydning for din husforsikring. Det kan være nødvendigt at tegne en entrepriseforsikring i forbindelse med byggeriet, da husforsikringen i visse tilfælde ikke vil dække skader på eksisterende dele af huset, der opstår i forbindelse med byggeriet.

Entrepriseforsikringer dog er oftest kun nødvendige i forbindelse med større byggerier, men det er altid bedst at være helt sikker, før man går i gang med at bygge garage eller carport.

Som udgangspunkt dækker forsikringen småbygninger

Som hovedregel dækker din husforsikring også småbygninger, som carporte, garager og skure, som befinder sig på din grund.

Husforsikringen dækker altså typisk din nye carport eller garage i tilfælde af stormskader, brand, tyveri osv. Dog er en forudsætning for dækningen i nogle tilfælde, at bygningen har et fundament - dette varierer fra police til police.

Nærlæs din police, før du bygger - så er du sikker i din sag.

Tyveri fra garagen eller carportens redskabsrum - hvad dækkes?

Der er mange, der bruger garagen eller skuret til at opbevare genstande, som der ikke er plads til inde i huset, samt værktøj og bilinventar.

Det er dog ikke alle genstande, som husforsikringen vil erstatte, hvis du opbevarer dem i garagen.

Følgende genstande dækkes ikke:

  • Penge
  • Særlige private værdigenstande, eksempelvis smykker, frimærkesamlinger, møntsamlinger o.l.
  • Særligt privat indbo, som fotoudstyr, pelse, vin, musikinstrumenter o.l.
  • Genstande dækket af kaskoforsikringen, eksempelvis fælge, musikanlæg til bilen, reservedele o.l.

Hvis du eksempelvis er ved at renovere kælderen og for en tid opbevarer trommesættet i garagen, hvorefter det bliver stjålet, så dækker forsikringen ikke. Det er altså vigtig aldrig at opbevare genstande af værdi i din garage eller dit skur.

Forsikringen dækker almindeligt privat indbo, som værktøj, haveredskaber og andre almindelige genstande, som hører til en normal husstand. Dog dækker forsikringen ofte med et max.-beløb - hvis dette er tilfældet, er det anført i din forsikringspolice.

Det er bilens kaskoforsikring, der dækker bilens inventar og udstyr

Selvom bilen er parkeret inde i garagen, er det stadig kaskoforsikringen, der dækker.

Hvis der er indbrud i din garage, og tyvene bryder ind i bilen og stjæler musikanlægget, så er det altså stadig ikke husforsikringen, der dækker.

Det samme er tilfældet, hvis du har købt fælge eller et musikanlæg, som du midlertidigt opbevarer i garagen. Det er genstandens karakter, der afgører, hvilken forsikring der dækker - ikke genstandens placering.

garage-pris.dk