Free cookie consent management tool by TermsFeed Hvor lang tid tager det at bygge en ny garage | Find svar her

Hvor lang tid tager det at bygge en ny garage

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

Der findes ingen “standardopskrifter” på, hvor lang tid det tager at bygge en ny garage. Hvor lang tid, der skal afsættes, afhænger af mange forskellige faktorer, heriblandt:

  • Den nye garages størrelse
  • Om garagen opføres fritliggende eller som tilbygning
  • Materialevalg - muret eller i træ?
  • Forholdene på grunden
  • Dine ønsker mht. kompleksitet og design

Hvis man ønsker en byggeproces, der er så smertefri som muligt, kan det være en god idé at få hjælp fra en arkitekt under byggeriets faser. På den måde undgår man at skulle bekymre sig om regler og krav, samt over om byggeriet skrider fremad, som det skal.

I denne artikel gennemgår vi byggeriets faser, så du kan få et indblik i, hvor lang tid det eventuelt kan tage at bygge en garage.

Alle tidsrammer er vejledende - dit eget projekt kan både tage længere og kortere tid end det, der angives.

1. Idéfasen

I den indledende fase defineres mål, ønsker, drømme og behov.

Vil du gerne have en garage, som du kan få adgang til, uden at skulle ud i det fri? Skal din garage opvarmes om vinteren? Skal der opbevares andet i garagen end bilen?

Skriv dine ønsker, drømme og behov ned, og - måske allervigtigst - få afklaret, hvilke muligheder du har rent økonomisk.

Vejledende tidsramme: Alt fra en uge til 6 måneder - det er helt op til dig.

2. Projektering

Det er i denne fase, hvor du finder ud af, om dine drømme kan lade sig gøre. Her taler du med en fagmand, evt. en arkitekt, om byggeriet af din nye garage.

Selve byggeriet planlægges - der udarbejdes tegninger, beskrivelser og lignende. Vær opmærksom på, at det kan tage nogen tid at komme frem til den helt rigtige løsning. Men tiden er værdifuldt brugt - det er meget vigtigt at være enige om alle aspekter af projektet, før det påbegyndes.

Vejledende tidsramme: 1-2 måneder.

3. Myndighedsbehandling

Hvis din garages grundareal er mindre end 35 m2, kan du typisk springe dette trin over.

Hvis garagen skal være større end 35 m2, så skal byggeriet anmeldes til kommunen, før byggeprocessen kan startes. Dette foregår ved at udfylde en formular, som man typisk kan finde på kommunens hjemmeside, og vedlægge tegninger, beskrivelser osv.

Hvis din garage er større end 50 m2, så skal du søge om byggetilladelse.

Du kan læse en vejledning til at ansøge om byggetilladelse og anmeldelse af byggeri her.

Der er stor forskel på, hvor længe det tager at få behandlet en ansøgning eller en anmeldelse fra kommune til kommune. Du kan evt. ringe og spørge til behandlingstiden, så du er sikker på at have afsat nok tid til denne fase.

Vejledende tidsramme: 1-6 måneder (v. byggetilladelse)

4. Indhent tilbud og skriv kontrakt

Når dit projekt er fuldt ud defineret, og når alle tilladelser er på plads, kan de økonomiske rammer fastlåses.

Det er altså her, I aftaler præcist, hvad garageprojektet kommer til at koste.

Her er det meget vigtigt at få alle aftaler ned på skrift. Til dette formål kan du anvende standardaftalen AB 92, som er et aftalesæt, der dækker de mest almindelige udfordringer, som kan opstå under et byggeprojekt.

Du kan finde og printe AB 92 og andre nyttige dokumenter her.

Vejledende tidsramme: 1-2 måneder

5. Garagen bygges

Når alt er aftalt og nedfældet på skrift, kan selve byggeriet begynde. Hvor lang tid denne del af processen tager, afhænger af, hvilken garagetype du har valgt.

En muret garage tager typisk længere tid at bygge end en trægarage, et fladt tag er enklere at bygge end et valmtag osv.

Spørg derfor gerne din fagmand om den forventede tidsramme for byggeriet i projekteringsfasen.

Vejledende tidsramme: 1-3 måneder (ikke medregnet ventetid)

Få et uforpligtende tilbud fra en lokal håndværker

Det kan tage lang tid at få gennemført et byggeri - derfor vil vi hos Garage-pris.dk også gerne hjælpe vores brugere godt i gang med byggeprocessen.

Vi tilbyder, som en gratis service, at arrangere et uforpligtende møde med en lokal tømrer eller murer, som kan give råd og vejledning samt et tilbud på dit garagebyggeri.

Derudover har vi også muligheden for at arrangere et gratis og uforpligtende møde med en arkitekt, som kan hjælpe med skitser, byggetilladelser osv. Du kan beregne en vejledende pris på arkitekthjælp på Arkitektpris.dk.

For at få dit gratis møde behøver du bare at beregne en pris med en af vores prisberegnere - herefter kontakter en af vores kundeservicemedarbejdere dig og hjælper dig videre i dit projekt.

Du kan finde en vejledning til vores prisberegner og vores samlede service her.

garage-pris.dk