Free cookie consent management tool by TermsFeed Bebyggelsesprocent og afstandskrav ved ny garage/carport

Bebyggelsesprocent og afstandskrav

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

Når du vil bygge en ny garage eller en ny carport på din grund, er det vigtigt at sørge for, at byggeriet overholder kravene om afstand til naboskel og om bebyggelsesprocenten for grunden. Disse regler kan du finde en vejledning til her.

Bestemmelserne mht. afstandskrav og bebyggelsesprocent er fastsat i bygningsreglementet BR10 og evt. i lokalplaner, byplanvedtægter eller deklarationer.

Det er vigtigt at overholde reglerne - ellers risikerer man, at man bliver tvunget til at bygge den nye garage eller carport om, eller i værste fald at man bliver nødt til at rive den helt ned.

Afstandskrav - hvor må min nye carport eller garage ligge?

En ny carport eller garage skal naturligvis placeres på din egen grund - ikke på naboens eller på offentlige områder.

Derudover er hovedreglen, at den nye carport eller garage skal placeres mindst 2,5 meter fra naboskellene - hvis det er en sommerhusgrund, hedder afstanden 5,0 meter.

Hvis du bor i en byzone, så skal skal carporten og garagen ligeledes placeres mindst 2,5 meter fra stier og veje.

Vil man placere sin carport eller garage tættere på naboskellet end dette, kræver det at garagen eller carporten overholder nogle krav mht. højde, længde, placering af vinduer mv.

Du kan læse om at bygge carport eller garage i naboskellet her.

Bebyggelsesprocent - hvor stor må min nye carport/garage være?

Bebyggelsesprocenten er den procentdel af din grunds samlede areal, der må bruges til bebyggelse.

Du finder ud af din grunds bebyggelsesprocent ved at gange det samlede etageareal (husets areal) med 100 og dividere med grundens samlede areal.

Du kan typisk få oplyst målene på dit etageareal hos teknisk forvaltning, hvis du ikke har byggetegningerne eller muligheden for at få opmålt dit hus.

Med mindre der er fastsat andre procenttal i lokalplanen eller byplanvedtægter eller deklarationer, gælder følgende bebyggelsesprocenter:

  • Huse med helårsstatus: 30 %
  • I sommerhusområder: 15 %
  • Helt eller delvist sammenbyggede enfamiliehuse, dobbelthuse, rækkehuse o.l.: 40%

Når du skal regne ud, hvor stor din nye garage eller carport må være, så gør du det ved at lægge den nye bebyggelses areal til etagearealet. Dette tal ganger du så med 100, og dividerer det med grundens areal.

Vil du være sikker i din sag, så kan en teknisk rådgiver hjælpe dig med at finde ud af, hvor stor din nye garage eller carport kan være.

Få hjælp til dit byggeprojekt - beregn en pris

Ønsker du hjælp med byggeriet af din garage eller carport, så kan du med fordel benytte dig af vores gratis og uforpligtende service.

Vi tilbyder at arrangere et gratis og uforpligtende møde med en lokal fagmand om dit carport- eller garagebyggeri. Det eneste, du behøver gøre, er at beregne en pris på din nye garage eller carport og indtaste dine kontaktoplysninger i prisberegneren øverst på siden.

Vi sørger for at kontakte dig hurtigst muligt herefter.

Du kan også beregne en pris på byggerådgivning og arkitekttegninger på vores hjemmeside Arkitektpris.dk og ligeledes få et gratis og uforpligtende møde med en arkitekt om din nye carport eller garage.

Du kan finde en vejledning til vores prisberegner og vores samlede service her.

garage-pris.dk